Landskapsarkitektene

Allsidig og frodig hage for alle

Vi er svært opptatt av hvordan grønne omgivelser påvirker mennesker. Hvordan trivsel og følelsen av tilhørighet ikke bare formes av hvordan du har det inne i boligen din, men også av hva du ser på gjennom vinduet ditt. Dette har vært et sentralt og definerende element gjennom hele utviklingen av hagen i Meierihagen.

Frodighet er et nøkkelord som har vært med i alle prosessene våre, å skape et rikt sammensatt «miniunivers» av trær, busker, løk og stauder. Vi har valgt arter som både ser fine ut sammen, og samtidig blomstrer fra tidlig vår til sen høst.

At vi skaper en hage som blir vakker å se på og dufter godt er én ting, like viktig er det at den blir pollinerende. Vi skal lage en liten oase for humler og insekter, en hage som sammen med de andre parkene og grøntarealene i området danner en grønn korridor i Askim sentrum. Og om vinteren vil de eviggrønne trærne reflektere de konstante endringene i vær, himmel og temperatur. I Meierihagen vil det alltid være noe vakkert å hvile øynene på.

Hagen kommer til å være en kilde til trivsel for alle, og byr på ulike kvaliteter og opplevelser gjennom året. Her kan du nyte stillheten alene under et tre, ta en hyggelig prat med naboen i en sittegruppe eller oppleve fellesskap med andre beboere i hagehuset.

Hagehuset blir hjertet i hagen, og en viktig møteplass i bofellesskapet. Her kan beboere arrangere alle slags aktiviteter, plante vekster, nyte kalde dager i et varmt og solfylt rom eller tenne i peisen en kjølig høstkveld. Vegger og tak i glass opphever skillet mellom ute og inne og utvider utendørssesongen i begge ender av sommeren. Huset vil bli prydet av trær og busker på utsiden, like fint å se ut av som inn i.

Hagen vil også ha et lekeområde med apparater som stimulerer spenst og balanse, og et gruset «torg» for lek og spill. Pergola med klatreplanter vil skape sval skygge på varme dager. Utbygger har lagt stor vekt på utearealet og ønsker å utnytte dette maksimalt. Til tross for at hagen anlegges på toppen av parkeringsgarasjen, blir terrenget opparbeidet slik at det oppleves som småkupert. Det kommer til å gli naturlig inn i landskapet.

Askim er omgitt av skog og mark på alle kanter, ofte ikke mer enn en liten sykkeltur unna. Som beboer i Meierihagen blir en liten, vakker naturopplevelse enda mer kortreist, du trenger ikke gjøre annet enn å se ut av vinduet ditt.

Firmaet vi jobber i, Østre Linje Arkitektur og Landskap AS, holder til i Askim. Å få være med på å sette preg på lokalområdet vårt er ekstra verdifullt for alle i firmaet. Vi legger litt ekstra hjerte i det.

Kaja Svenneby og Andrea Lumb,
Østre Linje Arkitektur og Landskap